Gradsko kazalište Zorin dom u suradnji sa gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom i Ministarstvom kulture i medija organizira prvi po redu International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac. Otvaranje festivala će se obilježiti 24. svibnja s velikom povorkom po samom centru grada, a sam festival će trajati do 29. svibnja 2022. godine.

LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR

Ferdo, veliki ptič

Festival predstavlja spoj kulture i edukacije. Ovaj festival nudi razne lutkarske predstave i događaje na nekoliko lokacija u samom centru grada sa ciljem oživljavanja grada Karlovca. Ulične aktivnosti imaju krajnji cilj stvaranje nove publike koja će ubuduće biti vjeran posjetitelj InPuT Fest-a, kao i ostalih kulturnih programa koje Karlovac nudi, te vraćanje publike u samo gradsko kazalište.

Festival osim lutkarskih predstava nudi razne izložbe, seminare, okrugle stolove i radionice koje će služiti za edukaciju svih sudionika festivala raznog uzrasta.

Festival je zamišljen tako da bi u nekoliko dana cijeli grad bio lutkarska pozornica, a lutke i lutkari bi se uvukli u sve pore grada. Većina off programa bi se izvodila na otvorenom dok bi profesionalne predstave bile izvedene u Zorin domu.

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU

Pliva patka preko Drave

Gradsko kazalište Zorin dom u sklopu festivala obilježava i deset godine od premijere predstave „Najbolji prijatelji“ koja je ujedno i prva profesionalna lutkarska predstava nakon pedeset godina.

U programu su gostovanja brojnih kazališta iz Splita, Rijeke, Osijeka, Maribora i Zadra te će svojim bogatstvom omogućiti da gledati uživaju po cijele dane u svijetu lutaka.

FACEBOOK STRANICA

Skip to content