Franjevački muzej Karlovac

Franjevački samostan i crkva čine jednu cjelinu i od 17. stoljeća franjevci upravljaju i brinu o cijelom kompleksu zdanja. Svojim dolaskom u Karlovca franjevci počinju s vođenjem karlovačkih škola u kojima se učilo čitanje, pisanje, računanje i vjeronauk, a bave se i istraživanjem karlovačke flore i pisanjem udžbenika iz prirodopisa i zemljopisa. Tijekom stoljeća skupljena je impozantna zbirka od 10.000 raritetnih knjiga i predmeta sakralne umjetnosti, danas prezentirane u samostanskom Muzeju sakralne baštine. 

Crkva Presvetog Trojstva spomenik je kulture nacionalnog značaja. Spojena je sa samostanom i unutar zidina skriva se savršeno uređen vrt, a ako budete imali sreće, moći ćete zaviriti u dvorište omeđeno debelim zidinama i u tišini od bučnog svijeta degustirati franjevačko craft pivo. Franjevci su čuvari neprocjenjivo vrijednog blaga, ne samo zbog raritetnih umjetnina, umjetničkih vitraja i unikatnih oltara, već su i čuvari kulturnog i duhovnog identiteta grada.

U svim turističkim vodičima svijeta pod točkom „što morate vidjeti“ objekti sakralne baštine su u prvih deset lokacija. Nismo ni mi izuzetak. Stoljeća franjevačkog aktivnog života i kulturnog djelovanja u povijesnoj jezgri grada stvorila su od franjevačke crkve spomenar i riznicu kulturne baštine. Franjevci su čuvari tog stoljetnog blaga!

.

RADNO VRIJEME:
subota 10-13; 16-18
nedjelja 10-13
Posjeti muzeju i ostalim sadržajima su mogući i po dogovoru uz prethodnu najavu

CIJENA ULAZNICA:

Odrasli, muzej/samostan 15kn / 20kn
Umirovljenici: 10kn
Djeca (6-18god), studenti: 5kn
Djeca do 5 godina: besplatno
Osobe s invaliditetom, članovi FMK: besplatno
Grupa od min. 20 ljudi: 10kn po osobi

 

CIJENE STRUČNOG VODSTVA ZA STALNI POSTAV:
Organizirani obilazak uz stručno vodstvo potrebno je zatražiti 3 do 5 dana prije posjeta na:
Telefon: + 385 98 187 4909
Mail: kalbert.fra@gmail.com

Stručno vodstvo na engleskom i talijanskom jeziku: 150kn

Napomena: Zgrada franjevačkog samostana i muzeja nije prilagođena potrebama osoba s invaliditetom

crkva
crkva
Crkva Presvetog trojstva
Skip to content