Etno kuća Vučjak

Etno Vučjak

Etno kuća Vučjak, kako joj i samo ime govori, nalazi se na Vučjaku, živopisnom naselju smještenom na brdu s pogledom na grad. Vrijedne ruke članova Kulturno-umjetničkog društva „Sv. Ana – Vučjak“, osim što se bave njegovanjem pjesama, plesova i običaja, prikupili su više stotina tradicijskih predmeta, oruđa, tekstilnog rukotvorstva i ostalih pomagala gospodarskog života Vučjaka s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Etno Vučjak
Etno Vučjak

Vođeni motom: „Naše starine su naše najveće blago nama dano u naslijeđe, ne da ga rasipamo i bacamo, već da ga čuvamo i njime se ponosimo!“, oformili su zbirku u kojoj se nalaze različiti oblici keramičkih i drvenih posuda, alata za obradbu drva, oruđa za obradu zemlje, tkalački stan s priborom i pomagalima za izradu tekstila, škrinje različitih veličina i namjena, postelje, zipke, stolovi, klupe, košare, te vrijedni oblici tekstilnog rukotvorstva kao što su nošnje, posteljno rublje i ručnici.

Svaki od predmeta ima etnografsku i edukativnu vrijednost, a kao cjelina čine fundus koji prezentira način života, odijevanja, privređivanja i umijeća žitelja naselja Vučjak. Etno kuća Vučjak idealno je mjesto za upoznavanje jednog dijela povijesti i koji su tu povijest nosili svih ovih stoljeća. 

Posjet Etno kući je moguć uz najavu.

KONTAKT
Telefon:  +385 91 522 4128
Mail: [email protected]

Skip to content