U lipnju Aquatika nastavlja sa vrlo uspješnim edukativnim animacijama subotom na trgu akvarija.

Svaku subotu od 10 do 12 sati obrađuju se razne teme od zaštite okoliša, vode, obnovljivih izvora, recikliranja, stanovnicima rijeke od izvora do ušća, sve do zabavnih igara na otvorenom, hranjenja kornjača i koi šarana u vanjskom akvariju, do rješavanja labirinta, bojanja i crtanja, te raznih origami oblika. U ugodnoj atmosferi akvarijskog trga ima dovoljno mjesta za sve, velike i malene.

Dok djeca sudjeluju u edukaciji, roditelji mogu nesmetano uživati na terasi caffe bara Aquatika sa prekrasnim pogledom na rijeku Koranu.

U subotu 5. lipnja povodom Svjetskog dana zaštite okoliša na rasporedu je edukativna animacija na temu ekologije, uz eko kviz (sa nagradama za najbolje) i recikliranje. A osim toga bit će tu i zabave uz igre na otvorenom, kao i hranjenje riba i kornjača.

Dođite i Z-Animajte se s nama!


Radno vrijeme akvarija je svaki dan od 9 do 19 sati. Posjetite akvarij i pogledajte novitete koje kontunuirano pripremamo za naše posjetitelje. Jedan od noviteta je nedavno uređeni akvarij bočatih voda koji prezentira ušće rijeke u more. Projekt izrade ovog akvarija je kompleksan u više segmenata, od same vode koja je slana te zahtijeva posebno održavanje do prilagodbe tehničke podrške.

Drugi noviteti su digitalni sadržaji koji idealno nadopunjuju akvarijsku izložbu. To su atraktivni hologrami iz europskog projekta “Susret s rijekom” koji prikazuju razne stanovnike rijeka u 3D prikazu uz nekoliko zanimljivosti o njima. A ujedno je tu i interaktivni pod koji predstavlja zabavu za male i velike. Ovi digitalni sadržaji nalaze se u edukacijskoj dvorani koja je dio izložbenog prostora akvarija.

Nakon posjeta akvariju, prošetajte divnom šetnicom uz samu desnu obalu rijeke Korane te uživajte u zvucima rijeke, cvrkutima ptica, zelenilu, labudovima, svježem zraku te jednoj od najljepših vizura grada na četiri rijeke.

Više informacija o Slatkovodnom akvariju Aquatika potražite na poveznici – https://www.aquariumkarlovac.com/

Skip to content