Loading događaje

« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Proljeće u Karlovcu

26.03. - 08.06.

visit karlovac

Proljeće polako vraća gradu boje, posebno je to doba godine kad zazelene parkovi, cvjetni grmovi zablistaju iznad renesansnih zidina, a obale rijeka postanu oaze osmijeha šetača.  

Vrijeme je to kad se život ponovo vraća na gradske ulice, na brojne poznate lokacije, vrijeme za susrete i ugodna druženja. 

Kad dođete u Karlovac, dočekat će vas naši lokalni turistički vodiči, a ako dobro proučite raspored tura možda prošećete u društvu Marije Terezije ili Dragojle  Jarnević.  

Uz posjet Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac  naučite nešto novo na brojnim tematskim radionicama za cijelu obitelj, upoznajte povijest i kulturu grada kroz muzejske izložbe ili predavanja i otkrijte što se sve radi u karlovačkom Veleučilištu.

 Ljubitelji gastronomije mogu odabrati neki od posebnih ribljih specijaliteta u karlovačkim restoranima tijekom travnja.  U svibnju pak u našim ugostiteljskim objektima otkrijte okus jagode u slanim jelima, slasticama ali i raznovrsnim napitcima. Karlovački pčelari će vas upoznati s priborom kojeg koriste dok ćete kušati različite vrste meda.

Planinari će vas povesti na šetnje koje ćete dugo pamtiti a lokalne agencije upoznat će vas s njihovim najtraženijim proizvodima, kajak turi Mrežnica Korana i safari kajakingu po Korani. Kasno proljeće vrijeme je za uživanje uz rijeke i na rijekama. Ako dođete u pravo vrijeme možete promatrati svadbeni ritual mrijesta riba u Korani.

Ili jednostavno sjednite na klupu u jedom od parkova, napravite uspomenu uz neku foto-točku ili velike šarene pisanice oslikane rukama karlovačkih umjetnika, a možete ih i promatrati dok stvaraju nova djela. Poslušajte zvuči li bolje rock ili klasična glazba u parku. Pronađite pisanice ili isprobajte raznovrsne igre u parku.

Doživljaja je mnogo, na vama je da ih otkrijete i pridružite nam se. Ovog proljeća odaberite Karlovac! 

Detalji

Početak:
26.03.
Kraj:
08.06.
Web stranica:
https://visitkarlovac.hr/proljece-u-karlovcu/

Organizator

Turistička zajednica grada Karlovca
Phone
047 615 115
E-mail
info@visitkarlovac.hr
Pogledajte web stranicu organizatora
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.