Možda je istina da svi putevi vode u Rim, ali sve ceste prolaze kroz Karlovac. I upravo je Karlovac mjesto na kojem možete zaustaviti vrijeme i otkriti kako živi grad na četiri rijeke u četiri godišnja doba. Mi ga volimo oduvijek, a na vama je da zavolite svježe rascvjetane boje karlovačkih proljeća, ljetne modro-zelene boje rijeka, jesenje šuškavo smeđe parkova i kristalno bijele boje tihih gradskih zima.

U bilo koje godišnje doba, vrata Karlovca otvorena su za vas i otkrivaju jedinstvene lokacije na kojima se doživljaji pretvaraju u uspomene što traju još dugo nakon povratka. Tu su Aquatika – jedinstveni slatkovodni akvarij u kojem možete zaviriti ispod površine rijeka i vidjeti zašto je Hrvatska najbogatija zemlja Europe kad je riječ o riječnoj flori i fauni, i Muzej Domovinskog rata na Turnju s posebnom zbirkom naoružanja na otvorenome, kao vječnim simbolom pobjede Karlovčana u svim ratovima ovih prostora.

A kad ste već tu, ostanite! Imamo za vas paletu događaja, naslikajte vlastitu sliku uspomena na temu četiri godišnja doba na četiri rijeke.

Jesen

Ovo je trenutak kada u Karlovac treba doći s fotoaparatom i snimiti foto-tapetu za vaš zid. Boje jeseni grijat će vas dugo u zimu. Jesen u Karlovcu kolaž je sastavljen od šarenih krošanja drevnih perivoja i mističnih maglovitih prizora. I miriše na pečene kestene. U slučaju da još uvijek niste otkrili Karlovac u jesen, sada je idealno vrijeme za spremanje zimnice uspomena.

Zima

Karlovačka je zima čarobna! Zaleđene krošnje drvoreda jablana uz Koranu stvaraju prizor koji ledi dah. Jato labudova na zimovanju u Karlovcu pretvori rijeku u labuđe jezero. Parkovi obuku bijelu haljinu i zagrle vas poput bake koja nudi vrući čaj za promrzle prste.

Čarobni tihi prizori učas se pretvore u zabavu i smijeh, sanjke lete niz šanac i klizaljke jure u ritmu glazbe, šarena svjetla Adventa u Karlovcu pozivaju na druženje, a karlovačka klupska scena skriva bogat program za duge zimske noći. Nova godina u Karlovcu? O da! Dočekajte je pod sretnom zvijezdom karlovačke Zvijezde!

Proljeće

Nakon što maškare otjeraju hladne duhove zime, gradom zavlada proljeće. Nije to neko obično proljeće kao što proljeća znaju biti. Karlovačka su proljeća uživanje u životu! Vrijeme je za buđenje svih osjeta, na vama je da odaberete želite li uživati u bojama cvjetnih nasada, mekoći trave u parku na Proljetnim promenadama ili zvuku gitare uz miris roštilja na Korani.

Ako ste već bili u Karlovcu u proljeće, znamo da ćemo se opet sresti. Ako niste, priuštite si luksuz sebičnosti – ovo je grad za oporavak od užurbanog stresnog svijeta. A ako baš volite užurbanost, prijavite se na Karlovački cener, noćnu utrku oko Zvijezde u kasno proljeće, i pobijedite vrijeme!

Ljeto

Ljeto u Karlovcu miriše na modro i zeleno s daškom prošlosti kamenih pročelja. Ljetni mozaik događanja naziva se Zvjezdano ljeto, rasplesano i raspjevano kako to samo jedno ljeto zna i može. Ljeto u Karlovcu počinje s Ivanjskim krijesom na obalama Kupe i završava s desertom u obliku Tjedna štrudla. Krenite s osmijehom kroz grad i uživajte u kazališnim predstavama, folkloru, glazbi i kupanju na rijekama. U kalendar dodajte obavezan posjet Danima piva, bez toga kao da niste ni bili u Karlovcu.

Skip to content