Povodom „Tjedna upoznavanja znamenitosti europskih groblja“ i 200. godišnjice Katoličkog groblja Dubovac tvrtka „Zelenilo“ i Turistička zajednica Grada Karlovca organizira:
– u petak, 5. lipnja u 18 sati i
– u subotu 6. lipnja u 10 sati
besplatne ture obilaska Katoličkog groblja Dubovac pod stručnim vodstvom turističkog vodiča.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u obilasku groblja koje je član ASCE-a te i na taj način sudjeluju u turističkoj ruti pod nazivom “Kulturno umjetnička ruta”, koju je protekle godine osmislila Udruga turističkih vodiča „Bastion“ u suradnji s tvrtkom Zelenilo i karlovačkom Turističkom zajednicom.

Ture obilaska započinju ispred kapelice Svih svetih u predviđeno vrijeme.

Svake godine krajem svibnja i početkom lipnja, značajna groblja u brojnim gradovima Europe organiziraju razna događanja, koja se većinom održavaju na grobljima. Tjedan se posvećuje otkrivanju povijesti, kulture, arhitekture i uspomena, koje se izražavaju na europskim grobljima, s namjerom podizanja svijesti o značaju groblja u široj javnosti.

Ovogodišnja tema obilježavanja Tjedna upoznavanja groblja Europe je „Čuvari groblja“ i posvećena je svima onima koji svakodnevno vode brigu o grobljima i onima koji rade na istraživanju i promociji istih. S obzirom na pandemiju obilježavanje se odvija u prilagođenim uvjetima.

Skip to content