Javna ustanova Aquatika u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine otvara sve sadržaje za posjetitelje, uz poštivanje svih propisanih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Otvara se Caffe bar uz radno vrijeme svakoga dana od 8 do 20 sati, uz osiguravanje svih mjera i preporuka, kao što su osiguravanje adekvatnog razmaka između stolova, upotreba dezinfekcijskih sredstava, omogućivanje plaćanja beskontaktnim načinom plaćanja, te korištenje zaštitne opreme.

Radno vrijeme akvarija je od 10 do 17h, sve dane tjednu uključujući i nedjelju, uz ograničenje broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u akvariju na najviše 50 osoba. Ograničenje broja osoba izračunato je prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u odnosu na površinu prostora u kojem se zadržavaju posjetitelji. Tijekom boravka u akvariju razgledavati se može uz održavanje preporučenog razmaka od 2 metra. Grupne posjete moguće su uz zadržavanje propisanog razmaka između posjetitelja. Gostujuće izložbe „Krapinski pračovjek“ i „Biti ptica“ ponovno su otvorene i mogu se razgledati u dvoranama akvarija uz kupljenu ulaznicu.

Maksimalna zaštita zdravlja posjetitelja i djelatnika osigurat će se korištenjem zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava te pojačanim prozračivanjem prostora. Na ulazu u akvarij obavezno je dezinficirati ruke sredstvima za suho pranje ruku, a tijekom razgleda strogo je zabranjeno dodirivati površine.

Kvake i rukohvati te ostale površine koje se često dodiruju redovito će se čistiti dezinfekcijskim sredstvima.

Posjetitelji tijekom razgleda mogu koristiti besplatan audio vodič kojem pristupaju s vlastitim pametnim mobitelima.

Preporučuje se beskontaktno plaćanje karticama, a kako bi posjetitelje potaknuli na takav način plaćanja, odobrava se popust od 5% na iznos kupovine ulaznica i suvenira.

Korištenje dječjih igrališta je ponovno omogućeno te potičemo obitelji s djecom da ih koriste uz pridržavanje propisanih mjera zaštite.

Rezervacije prostora su moguće sukladno važećim pravilima uz mjeru od maksimalno 5 osoba.

Podsjetimo, projekt slatkovodnog akvarija u Karlovcu prepoznala je i potpomogla Europska unija. Naime, projekt „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“, čiji je nositelj Grad Karlovac, gotovo u potpunosti je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Za realizaciju projekta EU je osigurala iznos od 36.222.282 kune, dok njegova konačna vrijednost iznosi 36.691.939 kuna.

Skip to content