U suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca i ove godine franjevci 13. lipnja organiziraju Sajam svetog Antuna u karlovačkoj Zvijezdi. Na sajmu će se moći kupiti proizvodi lokalnih OPG-ova, licitari, ali i gvirc, razgledati rukotvorine učeničkih zadruga, a za djecu su osmišljene i radionice za djecu koje će održati Gradski muzej Karlovac i Knjiguljica.

U  dvorištu Franjevačkog samostana Gradski muzej Karlovac održat će radionicu izrade razglednica s motivima tradicijskih kuća u tehnici kolaža. Tema radionice vezana je uz izložbu „Nekad i sad“ koja se od četvrtka može pogledati u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac. Na radionicu se pozivaju djeca 5. i 6. razreda osnovne škole.

Knjižara Knjiguljica održat će radionicu za djecu u 15.00 sati u atriju samostana, a ne temu izrade obiteljskog stabla. Svi su pozvani!

Ove godine na Trgu će se 13. lipnja održati i Županijska smotra učeničkih zadruga gdje će svoj rad prezentirati 16 učeničkih zadruga. Po prvi puta će se ova smotra održati na otvorenom u organizaciji OŠ Rečica u kojoj već osamnaest godina djeluje Učenička zadruga Ivančice.

Nakon procesije uslijedit će program folklornog društva KUD Turanj.

Na blagdan svetog Antuna franjevci će otvoriti donji dio samostana, a za razgled će biti otvoren i Franjevački muzej uz mogućnost stručnog vodstva.

9.00 – 14.00   Smotra učeničkih zadruga Karlovačke županije
15.00             Knjiguljica – kreativna radionica izrade “Obiteljskog stabla” (u atriju Franjevačkog samostana)
– – – – – – – – – – 
Svete mise:
8.00 sati
9.00 sati
17.00 sati – dječji program i blagoslov
18.30 sati – sveta misa i procesija

 

Skip to content