Odlučili ste izaći iz svakodnevice i na dan-dva, ili cijeli tjedan, ostaviti svoje obaveze da se odmaraju od vas samih? Ako ste odlučili doći u Karlovac, niste pogriješili. Što god da radite u životu, zaslužujete odmor. Odmor je vrijeme oporavka i punjenja baterija. Odmor je život!

Grad u parku dočekat će vas zelenim zagrljajem.

U nedoumici ste spada li razgled Starog grada Dubovca i uspon na branič-kulu po strmim drvenim stepenicama u adrenalinski ili sportski turizam? Upoznavanje povijesti je katkad puno živahnije od očekivanog.

Gdje su rijeke, tu je ekipa!

Možda priželjkujete nešto poput izležavanja na obali rijeke ili u parku, što zvuči tako fantastično okrepljujuće. Mi, Karlovčani jako dobro znamo što znači izležavanje na zelenoj obali rijeke jer imamo četiri rijeke i brojna kupališta. O, da, uživamo u toj (ne)aktivnosti! I pokazat ćemo vam kako se to radi. Povest ćemo vas na Foginovo kupalište, prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj. Odložit ćete ručnik na mekanu travu veseleći se ležanju u hladovini s pogledom na Koranu. Dajemo vam par minuta mira. U sljedećem trenutku već ste našli ekipu za odbojku na pijesku, zatim skačete sa skakaonice, prijavljujete se na kviz, penjete u sportskom vodenom parku, trenirate na fitness spravama, unajmljujete vodiča za kajak avanturu, veslate od ušća do ušća… A vaš ručnik leži i odmara u mekoj travi Foginovog kupališta. Ah, da, znamo kako vam je! Nama je tako svako ljeto.

Pješice, biciklom, kajakom…

Tu su i bicikli. Karlovac i okolica idealni su za bicikliranje. Dođite na svom ljubimcu na dva kotača ili iznajmite bicikl i istražite grad. Nordijsko hodanje? Imamo i to. Sportsko penjanje na prirodnoj stijeni? Može! Planinarenje nam isto nije strano. Planinarski vodiči povest će vas na karlovačku planinarsku obilaznicu ili na bilo koji obližnji vrh. Isprobajte spust kajakom preko slapova Korane, rijeke koja teče kroz grad, ili se okušajte u ronjenju u bistroj vodi Mrežnice, opustite se u plovidbi Žitnom lađom po Kupi ili u ribolovu na Dobri.

Da, trebat će vam za sve to više od jednog dana. Jer kad jednom dođete ovamo, shvatit ćete kako jedan povijesno utvrđeni grad krije u svojim zidinama toplinu dobrodošlice i zeleni zagrljaj grada u parku za sve vas. Dođite u lipnju kad grad miriše na lipov cvijet, vratite se u srpnju kad slavimo rođendan grada, dođite bilo kada i uključite se u aktivan život Karlovčana. Vaš aktivni odmor naš je svakodnevni život.

Grad koji će vas očarati na više načina

Karlovac ima sasvim osoban odnos sa svima, bilo da ste rođeni u njemu, bilo da ste tek prolaznici. I najmanji trag stope na tlu grada bit će neizbrisiv i za Karlovac i za sve vas koji ste se ikada zatekli u njemu. Neka to bude trag s osmijehom nakon slatke pobjede u prijateljskoj partiji tenisa na sportskim terenima u hladu Vrbanićevog perivoja ili nakon neizvjesne borbe na terenu adrenalinskog parka.

Karlovac vas može očarati na više načina, svojim parkovima i promenadama, starogradskom jezgrom ili šetnicom uz Koranu koja spaja tri mosta. Ako čitate ovaj tekst o aktivnom odmoru u Karlovcu, savjetovat ćemo vam da sve to pretrčite. Imamo za vas SightRun aplikaciju za upoznavanje grada u ritmu koraka trkača. Usput provjerite ima li doista 4321 korak oko Zvijezde pa nam javite. Ma, prebrojite i rijeke za svaki slučaj, tko zna… I dajte, okupajte se ovo ljeto u četirima rijekama u jednome danu! Pa tko to može osim vas i nas?!

 

Skip to content