10 razloga zašto je Karlovac idealan grad za organizaciju događanja

Organizirate konferenciju, poslovni skup, simpozij ili neki drugi stručni event koji podrazumijeva okupljanje većeg broja uzvanika?  U tom slučaju trebate donijeti i odluku o lokaciji, odnosno prikladnome mjestu na kojem će se događanje održati. Neka to bude Karlovac! Donosimo vam 10 dobrih razloga zašto je naš grad idealan za organizaciju raznih vrsta događanja, pogotovo onih poslovnog karaktera.

Većina stvari dostupna je pješice

Karlovac nije prevelik niti premali grad, zapravo je baš, kako se kaže, po mjeri čovjeka. Kada ste locirani u centru ili blizini centra uopće vam ne treba prijevozno sredstvo: do pošte, ljekarne, turističkog ureda, kina ili tržnice može se doći pješice za 5 do 10 minuta, što će, bez sumnje, biti velika prednost i vama i vašim gostima. Zapravo, možda će vam trebati malo više vremena jer će vam pozornost privući lijepe gradske vizure i uređene zelene površine pa ćete sigurno zaključiti kako nema mjesta žurbi.

Parkovi na svakom koraku

Karlovac je lijep u svako godišnje doba, ali zaista ga treba doživjeti u proljeće i ljeto kada ožive njegovi brojni parkovi, perivoji, cvjetnjaci i šetnice. Promenada, Vrbanićev perivoj i Arboretum Šumarske škole samo su neke od zelenih oaza u gradu koje su idealne za pauzu i mali bijeg od obveza ili za ugodnu šetnju u društvu poslovnih partnera i kolega. Zelenilo našega grada sigurno će vas opustiti i inspirirati, a možda vas potakne i na neku kreativnu ideju, poput organiziranja poslovnog sastanka ili predavanja u parku.

Četiri rijeke, bezbroj mogućnosti

Imamo parkove, ali imamo i rijeke – i to čak četiri: Koranu, Kupu, Mrežnicu i Dobru. Ako nam dolazite ljeti, to znači da se imate gdje rashladiti nakon dana ispunjenog sastancima, predavanjima i poslovnim aktivnostima. Uređeno Foginovo kupalište na Korani udaljeno je desetak minuta hoda od centra grada, a ako tražite nešto više od samoga odmora na obali, nema problema – naše turističke agencije pobrinut će se za organizaciju nezaboravnog raftinga, kanuinga, kajakinga ili nekog drugog vodenog uzbuđenja. Jedna od atrakcija koju svakako trebate isprobati je i Žitna lađa, koja vam omogućuje iskustvo plovidbe Kupom onako kako su nekad davno plovili naši stari.

Bogata povijest i kulturna baština

Karlovac postoji još od 1579. godine, što znači da je riječ o gradu duge povijesti i bogate kulturne baštine. Slobodno vrijeme tako možete ispuniti razgledavanjem stare gradske jezgre, odnosno Zvijezde, posjetima muzejima i galerijama, otkrivanjem raznih spomenika i skulptura na otvorenom, a tu su i naši vrsni turistički vodiči iz Udruge Bastion koji znaju sve do jedne priče iz prošlosti grada. Neka vas ne iznenadi ako se ponekad pojave kostimirani u poznate povijesne ličnosti, poput Nikole Tesle, Marije Terezije ili braće Seljan.

Sjajni prostori za događanja

U Karlovcu možete organizirati poslovni skup ili prezentaciju i u dvorcu. Vjerujemo da bi vaši uzvanici sasvim sigurno uživali u srednjovjekovnom ambijentu predivnoga Staroga grada Dubovca! Obnovljeno stoljetno Kino Edison također je izvrsno mjesto za održavanje događanja, kao i moderni Nikola Tesla Experience Center, u kojem usput možete saznati puno toga o životu i radu svjetski poznatoga znanstvenika i inovatora. Veleučilište u Karlovcu, akvarij Aquatika, Gradska knjižnica i Muzej Domovinskog rata na Turnju (koji ima dvoranu s pogledom na grad) također su neke od lokacija koje su idealne za organizirana okupljanja i druženja te pružaju ugodno okruženje.

“Bike friendly” grad

Zahvaljujući slikovitim vizurama i uređenim urbanim površinama, bicikl je idealno prijevozno sredstvo za upoznavanje Karlovca i njegove okolice, a vožnja njime ujedno je i odličan način provođenja slobodnog vremena. Odmorite se od poslovnih i konferencijskih obveza i krenite u istraživanje našega grada na dva kotača! Naravno, bicikl možete i unajmiti.

Kafića i restorana ne nedostaje

Treba vam ugodno mjesto za poslovni sastanak ili ručak? Želite izvesti kolege ili partnere na piće ili večeru? U Karlovcu ćete pronaći velik izbor kvalitetnih restorana, kafića i slastičarnica s bogatom i raznovrsnom ponudom, a mnogi ugostiteljski objekti smješteni su u privlačnim i lijepo uređenim ambijentima. Restorani u gradu također redovito imaju ponudu sezonskih jela i slastica, uključujući riblje specijalitete, jela od gljiva, pivske specijalitete, deserte s jagodama, kestenima…

Nadaleko poznate manifestacije

U bilo koje doba godine u gradu na četiri rijeke uvijek se nešto zanimljivo događa. Karlovac ima brojne prepoznatljive manifestacije koje redovito privlače velik broj posjetitelja, a mnoge od njih odavno su poznate i izvan lokalnih okvira. Od proljetnih događanja, preko Ivanjskog krijesa, Zvjezdanog ljeta, Riječnog kina, tematskih festivala, Dana piva, gastro-događanja pa sve do Adventa na kraju godine, naš grad pruža niz mogućnosti za dobru zabavu i grupne izlaske, što će se sigurno svidjeti uzvanicima vaše konferencije ili skupa.

Očuvana priroda i zanimljiva mjesta u centru grada, ali i izvan njega

Karlovački kraj pravi je raj za sve ljubitelje prirode, izleta i boravka na otvorenom. Dubovačko brdo sa šumarcima, gradska šuma Kozjača, riječne obale, planinarske staze i tematske šetnice samo su dio atrakcija za sve one koji vole provoditi slobodno vrijeme na aktivan način. Zahvaljujući zelenom okruženju i rijekama, boravak u Karlovcu znači da se istodobno nalazite u gradu i u prirodi te vam neće nedostajati ideja zateam-building s partnerima i suradnicima.

Jako dobra prometna povezanost

Kada idete s jednog na drugi kraj Hrvatske, put će vas gotovo uvijek dovesti do Karlovca. Naš je grad od samih svojih početaka smješten na sjecištu važnih prometnica i do njega se lako dolazi. Od Zagreba je udaljen tek pedesetak km, što znači da vam od metropole do Karlovca autocestom treba oko pola sata osobnim automobilom ili manje od sat vremena vožnje autobusom. S obzirom na to da je smješten u najužem dijelu kontinentalne Hrvatske, Karlovac se nalazi oko 35 km od slovenske granice i oko 50 km od Bosne i Hercegovine. Nije daleko ni od morske obale, od Jadranskoga mora udaljen je otprilike 120 km.

Za vaše iduće događanje odaberite predivan grad na četiri rijeke, a mi ćemo se potruditi da nam se uvijek iznova vraćate!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.