Izvanredni turistički rezultati u 2023. godini u Karlovcu

Dolasci i noćenja turista premašili dosad rekordnu 2019. godinu

U Karlovcu je u 2023. godini ostvareno ukupno 94.978 noćenja od čega se 77.869 odnosi na turistička noćenja. Povećanje je to od 28,76 % u turističkim dolascima i 20,29 % u turističkim noćenjima u odnosu na 2022. godinu.

Ako uspoređujemo podatke s dosad rekordnom 2019. godinom u Karlovcu je ostvareno  6,75 % više turističkih noćenja. Gotovo 80 % svih turističkih noćenja ostvarili su strani turisti i to gosti iz Njemačke, Južne Koreje, Poljske, Češke i Austrije.

Brojne karlovačke atrakcije sa svojim sadržajima tijekom cijele godine, ponuda aktivnog odmora lokalnih agencija, lokalna gastronomija i  tematske ture uz brojna događanja motivi su koji privlače pažnju sve većeg broja turista ali i jednodnevnih posjetitelja koji otkrivaju Karlovac kao zanimljivu cjelogodišnju turističku destinaciju. 

Povećan broj posjetitelja zabilježen je prošle godine i uTurističko informativnom centru TZ grada Karlovca. Većinu posjetitelja u TIC-u, također njih više od 80 % čine stranci i to gosti iz Njemačke, Francuske Italije, Nizozemske i Belgije. Domaći gosti uglavnom se informiraju prije dolaska u Karlovac i to izravnom komunikacijom s TZ grada Karlovca ili putem naših digitalnih kanala. Izvrsnom suradnjom i redovnom komunikacijom sa svim subjektima u turizmu grada omogućili smo našim posjetiteljima da promotivni materijal destinacije mogu dobiti i na lokacijama koje posjećuju a ne samo u TIC-u.

Iako je broj dolazaka i noćenja porastao u odnosu na godinu ranije, zadržana je visoka ukupna ocjena kvalitete Karlovca kao turističke destinacije od 90,1 % na osnovu gotovo 7.500 ostavljenih recenzija. Najbolje ocjene ostvarile su karlovačke atrakcije te privatni smještaj.

Aktivnosti upravljanja destinacijom koje smo započeli još 2019. godine kroz projekt IQM Destination Karlovac izvrsna su podloga za provođenje novih obveza prema Zakonu o turizmu. U narednom razdoblju nastavljamo s promocijom cjelokupnog turističkog proizvoda grada kako bi, u suradnji sa svim dionicima, povećali vidljivost Karlovca te ugostili još više zadovoljnih  turista u našem gradu “, izjavila je direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.