Proljeće u Karlovcu – mozaik različitih događanja tijekom travnja i svibnja

U Šancu ispod Promenade, u kojem je danas postavljeno 10 velikih pisanica oslikanih motivima Karlovca i proljeća,  Turistička zajednica grada Karlovca danas je s uključenim partnerima predstavila bogat sadržaj koji očekuje posjetitelje tijekom travnja i svibnja u gradu na četiri rijeke.

U Proljeće u Karlovcu svojim su se programima uključili dionici javnog, privatnog i civilnog sektora: Aquatika, Muzeji grada Karlovca, UTV Bastion, Veleučilište u Karlovcu, Gradska knjižnica, PD Dubovac i HPD Martinščak, lokalne turističke agencije Croatia Open Land i Kamat Adventure Travel, Pčelarsko društvo Karlovac, ULAK i Paviljon Katzler.

Sav sadržaj je podijeljen po temama i odvija se na različitim lokacijama u gradu pa nas tako u narednim tjednima očekuju potraga za pisanicama, proljetne ture, aktivno proljeće, proljeće uz akvarij, gastro proljeće, proljeće u parku, proljetne izložbe, edukativno proljeće i proljeće na rijekama.

Četiri različite tematske turističke ture s lokalnim vodičima, izložbe, radionice, predavanja, prezentacije, šetnje s karlovačkim planinarima, kajak ture s lokalnim agencijama, igre u parku,  likovna kolonija i koncert u Promenadi te posebna tematska ponuda jela u karlovačkim restoranima pozivnica su svima za posjet Karlovcu i boravak na najljepšim gradskim lokacijama.

„Turistička zajednica grada Karlovca, uz svoje je tradicionalne proljetne aktivnosti objedinila i zanimljive programe različitih subjekata kako bi sva događanja pojedinačno ali i grad u cjelini kroz zajedničku promociju dobio veću vidljivost. Veseli nas da umrežavanjem dionika možemo ponuditi kvalitetan turistički proizvod svim našim posjetiteljima.“ izjavila je direktorica Turističke zajednice Marina Burić.

Okupljenima se obratila ravnateljica JU Aquatika – Slatkovodnog akvarija Karlovac Margarita Maruškić Kulaš i rekla: „U ime svih organizatora događanja zahvaljujem Turističkoj zajednici grada Karlovac na ovoj izvrsnoj inicijativi i prilici da udruženi stvaramo programe u najljepšem godišnjem dobu. Model u kojem mi kao nositelji turističke ponude stvaramo svoje najbolje programe a TZ ih objedinjeno promovira na tržištu pokazao se kao izvrstan. Pozivamo sve da posjete Karlovac upravo u proljeće kad je najljepši.

Mislim da je ključna upravo suradnja svih dionika, to zajedništvo; jako je dobro da što više raznih institucija, udruga, svih koji žive od turizma, bude uključeno u ovakve aktivnosti. Cijeli naš grad je pozornica i upravo Proljeće u Karlovcu to pokazuje. Važno je da mi u gradu to sebi osvijestimo i maksimalno iskoristimo sve ono što nam se nudi. I ova manifestacija kao i ostale koje se kroz godinu događaju, pokazuje da Karlovac i Karlovčani dišu svoj grad. Na ovaj način Karlovac osigurava sadržaj za višednevni boravak posjetitelja“, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, zahvalivši svima koji sudjeluju u Proljeću u Karlovcu.

Sve informacije o programu i svim sadržajima  nalaze se na linku https://visitkarlovac.hr/proljece-u-karlovcu/  .

Pozivamo naše sugrađane da otkriju doživljaje u vlastitom gradu a posjetitelje  da ovog proljeća odaberu Karlovac za svoju vikend destinaciju!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.