Održana redovna skupština Turističke zajednice grada Karlovca

Osvojene nagrade u prošloj godini potvrda su uspješnog rada

Na redovnoj godišnjoj skupštini Turističke zajednice grada Karlovca održanoj u ponedjeljak, 11. travnja, usvojeno je Izvješće o izvršenju Programa rada Turističke zajednice grada Karlovca za 2022. godinu. Članovi skupštine prihvatili su i Izvješće o radu Turističkog vijeća u 2022. godini kao i Izvješće o nadzoru Skupštine za 2022. godinu.

Prezentirani su ostvareni rezultati turističkog prometa u gradu Karlovcu, struktura smještajnih kapaciteta, struktura prihoda i rashoda prošle godine, te aktivnosti provedene na razvoju i komunikaciji turističkih proizvoda grada te području destinacijskog menadžmenta. U 2022. godini ostvareno je ukupno 81018 noćenja što je na razini 97,47% ostvarenog prometa rekordne 2019.  dok je broj smještajnih objekata veći za 16% u odnosu na godinu ranije.

Fokus TZ grada Karlovca u 2022. godini bio je na unaprjeđenju gastro i kulturnog proizvoda grada te proizvoda aktivnog odmora a sukladno strateškim smjernicama. Već u drugoj godini od uvođenja besplatne tematske ture s vodičima postale su motiv dolaska u destinaciju i element integracije ostale turističke ponude.

Uz događanja u organizaciji Turističke zajednica i Grada Karlovca kroz Javni poziv za sufinanciranje manifestacija te logističku potporu podržano je i 30-tak drugih organizatora.

Predstavljeni su i rezultati komunikacijskih aktivnosti na vlastitim digitalnim kanalima turističke zajednice i analiza medijskih objava a uspješnim je ocijenjeno i sudjelovanje u nacionalnim tematskim kampanjama te promocija putem digitalnih kanala Hrvatske turističke zajednice. Uspostavljena je suradnja i s nekoliko agencija u cilju kreiranja aranžmana za posjet Karlovcu a također je iskorištena i svaka mogućnost za podizanje vidljivosti grada kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Turističko informativni centar u 2022. godini posjetilo je ukupno 755 posjetitelja iz čak 23 zemlje pri čemu je turistička karta grada i dalje najtraženiji promotivni materijal.

Posebno su istaknute osvojene nagrade u 2022. godini i to Simply the best za manifestaciju Ivanjski krijes i Pivsku potragu, posebna nagrada na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF CRO za Destinacijski video te Zlatni Interstas za izvrsnost u doprinosu razvoju turizma grada.

„Upravljanje destinacijom kroz projekt IQM, međusobno umrežavanje dionika i održavanje postignute razine kvalitete usluga u turizmu grada ostaju i dalje jedan od glavnih ciljeva djelovanja Turističke zajednice grada Karlovca. Zajedničkim radom možemo pozicionirati Karlovac kao poželjno turističko odredište“, rekla je direktorica Turističke zajednice Marina Burić.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.