KARLOVAC PREDSTAVLJEN NA 10. FORUMU HRVATSKE KONGRESNE INDUSTRIJE

7. prosinca 2021. u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić i ravnateljica Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac Margarita Maruškić Kulaš predstavile su turističku ponudu grada Karlovca na 10. Forumu hrvatske kongresne industrije – središnjem godišnjem okupljanju profesionalaca iz poslovnog turizma Hrvatske, uz predstavnike institucija i medija.

Središnja tema ovogodišnjeg Foruma bili su održivi eventi, pa je uvodno izlaganje na tu temu održao prof. dr. sc. Oliver Kesar, redoviti profesor na Katedri za turizam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, primjer dobre prakse izložila Annika Rømer, voditeljica odjela Copenhagen Legacy Lab u turističkoj zajednici Kopenhagena – Wonderful Copenhagen. Nakon izlaganja na ovu aktualnu temu, uslijedila je panel rasprava o održivim eventima u funkciji razvoja destinacije, na kojoj su svoje destinacije i projekte predstavili Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Aquatike i Marina Burić direktorica TZ Karlovca, direktor Termi Sveti Martin Igor Nekić, i Rudi Grula, direktor TZ Međimurske županije, te za Muzej Bećarca gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić i Maja Jakobović Vukušić, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.

Osnovna poslovna strategija profesionalaca hrvatske kongresne industrije će i dalje uključivati, osim održivosti, i vrhunsku kvalitetu ljudske usluge u organizaciji i provedbi poslovnih skupova u svim hrvatskim destinacijama, za koju predstavnici HUPKT-a (Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma) drže da bi trebala biti glavna snaga i strategija hrvatskog odmorišnog turizma uvijek, bez obzira na turbulentno pandemijsko razdoblje.

Karlovac je tako iskoristio priliku za pozicioniranje turističke ponude u smislu kongresne destinacije, predstavljajući postojeće ali i buduće mogućnosti za poslovne grupe, team buildinge i konferencije iz zemlje i inozemstva.

U okviru projekta IQM s Turističkom zajednicom grada Karlovca jačaju se i povezuju svi turistički kapaciteti, pa sve više turista odabire upravo Karlovac za svoju destinaciju koja se iz tranzitne brzim koracima pretvara u kvalitetnu izletničku i odmorišnu destinaciju, ali i kao idealna destinacija za organizaciju poslovnih skupova i team buildinga. Upravo je projektno povezivanje ove dvije gradske institucije doprinijelo razvoju turizma na održiv način, prateći svjetske trendove i razvijajući Karlovac za buduće generacije.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.