IQM – javni poziv zainteresiranim subjektima

Turistička zajednica grada Karlovca već dvije godine provodi projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Karlovac koji je Strategijom razvoja turizma grada Karlovca 2012.-2020. odabran kao najbolji model razvoja i koji osigurava najbolji put do zadovoljstva svih sudionika u turizmu, lokalnog stanovništva, posjetitelja te ponuđača usluga. Odabrani model razvoja Karlovca kao turističke destinacije osim zadovoljstva svih ima cilj povećanje turističke potrošnje i profita svih pri čemu je održivost u svakom smislu važnija od povećanja broja noćenja.

Tijekom protekle dvije godine u okviru projekta odrađene su brojne aktivnosti usmjerene  na promicanje kvalitete i umrežavanje ponude u gradu, suradnju pojedinih dionika te preporuku i poticanje na izvrsnost te Karlovac zahvaljujući izuzetnom trudu svih uključenih u ovom trenutku ima ocjenu kvalitete 92%. 

Do sada se projektu priključilo 50-ak subjekata s područja grada. Kod svakog od njih proveden je individualan audit nakon kojeg su dobili smjernice za unapređenje kvalitete poslovanja, upute za prezentaciju objekata, marketinške savjete a održane su i brojne tematske edukacije za sve zainteresirane. Uvođenjem novog alata, kartice IQM Pass Visit Karlovac koji omogućuje najsnažniji oblik umrežavanja turističke ponude u destinaciji, dodatnu promociju, isticanje kvalitete te upravljanje cijenom u destinaciji, osmišljavaju se razne ideje i razlozi dolaska u Karlovac prilagođeni različitim ciljnim skupinama.

Kroz ovaj projekt uspostavljamo mjerljivi sustav razine kvalitete usluga u destinaciji pri čemu se kroz individualni pristup podiže razina kvalitete u destinaciji s ciljem da Karlovac postane prepoznatljiv na turističkom tržištu.

Kako bi uključili još više zainteresiranih subjekata u projekt koji je krajem 2020. godine dobio i potvrdu Svjetske turističke organizacije kao primjer najboljih praksi upravljanja kvalitetom u turizmu, pozivamo sve one zainteresirane subjekte (vlasnike smještajnih objekata, ugostitelji, OPG-i, atrakcije, turističke agencije, suvenirnice, taxi prijevoznici, udruge i sl.). koji  žele unaprijediti svoje poslovanje te svojim radom doprinijeti razvoju i kvaliteti turizma našeg grada.

Ako želite biti dio ovog za Karlovac važnog projekta pozivamo Vas da  nam se javite. Sudjelovanje je za sve besplatno, a prijavu možete izvršiti na e-mail [email protected]   

U prijavi je potrebno navesti sljedeće podatke:

1) Ime i prezime

2) Naziv tvrtke

3) Djelatnost kojom se bavite

4) Adresa

5) Kontakt e-mail i telefon

6) Web adresa na kojoj promovirate svoju djelatnost

7) Naziv na društvenim mrežama ako ih koristite u promociji svoje djelatnosti.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.