TIC Karlovac – prvi turistički info centar u županiji s oznakom „Safe stay in Croatia“

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.8″][et_pb_row _builder_version=”4.4.8″][et_pb_column _builder_version=”4.4.8″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.4.8″ hover_enabled=”0″]

TURISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR Karlovac (TIC Karlovac) prvi je informativni centar u Karlovačkoj županiji s oznakom “Safe stay in Croatia”, a koju je dobio temeljem poštivanja svih propisanih mjera i preporuka sigurnosti za posjetitelje i zaposlenike.

Ministarstvo turizma i sporta RH predstavilo je nedavno projekt nacionalne oznake sigurnosti pod nazivom „Safe stay in Croatia“. Ovaj nacionalni projekt ima za cilj poštivanje propisanih mjera i protokola za siguran boravak u Hrvatskoj.

Propisanim protokolima obuhvaćeno je više od 200.000 pružatelja usluga u turizmu i s turizmom povezanim djelatnostima. Postoji sedam kategorija dionika s dvadeset i pet pratećih potkategorija pružatelja usluga koji se mogu prijaviti za ovu oznaku.

U Karlovcu je do sada, uz TIC Karlovac, oznaku dobilo 18 dionika iz različitih kategorija (smještaj, agencije, restorani…). Svi dionici s područja Karlovca koji se prijave za dobivanje ove oznake, po primitku potvrde od strane Ministarstva turizma i sporta RH dolaze u karlovačku TZ po naljepnice kojima označavaju svoje objekte, te time daju do znanja turistima da boravak u njihovom objektu siguran i usklađen s propisima.

Oznaka Safe stay in Croatia je u skladu sa sigurnosnim oznakama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, koja turistima omogućuje uživanje u ljepotama i atrakcijama u kojima se primjenjuju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj.

Više informacija o projektu i preporučenim protokolima po raznim kategorijama možete pronaći na web stranici: https://www.safestayincroatia.hr/hr/o-projektu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.