Predložene mjere postupanja radi sprečavanja širenja zaraze COVID-19

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.0″][et_pb_row _builder_version=”4.4.0″][et_pb_column _builder_version=”4.4.0″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.4.0″ hover_enabled=”0″]

Sukladno odluci Grada Karlovca i Karlovačke županije te preporukama Stožera civilne zaštite Karlovačke županije s ciljem smanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusa informiramo vas da se u Karlovcu odgađaju do daljnjeg sve javne manifestacije, kulturna događanja i sportska natjecanja.

Sva natjecanja predmetna/sportska i druga u školskim prostorima, sportskim dvoranama i drugim prostorima odgađaju se do daljnjeg, a od ponedjeljka 16.3.2020. je ukinuta nastava u školama, fakultetima te su zatvoreni vrtići.

Predloženim mjerama smanjuje se rizik daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19 na području Karlovačke županije, a samo se zajedničkim djelovanjem može doprinijeti istom cilju. Prevencija je u ovom trenutku ključna, stoga molimo sve za strpljenje te za odgovorno ponašanje.

U nastavku dijelimo najnovije mjere vezano uz ulazak na graničnim prijelazima u Republiku Hrvatsku. 

Ljubazno molimo da redovito pratite internetske stranice Ravnateljstva civilne zaštite: https://civilna-zastita.gov.hr/ na kojima se redovito, više puta dnevno, objavljuju priopćenja o najnovijim mjerama vezanim uz zaštitu od širenja koronavirusa. Također, ljubazno molimo da obavijestite sve svoje inozemne i ostale partnere o navedenim mjerama da obrate pozornost prije upućivanja gostiju iz dolje navedenih zemalja na put u Hrvatsku.   

U Hrvatskoj su trenutno na snazi mjere vezane za međunarodni promet ljudi koje su uvedene s ciljem smanjenja unosa bolesti u populaciju i jačanja nadzora nad širenjem koronavirusa.  

Svi hrvatski i strani državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz sljedećih država:
– Kina
– Italija
– Njemačka
– Južna Koreja
– Iran
– Hong Kong
– Japan
– Singapur
– Malezija
– Francuska
– Švicarska
– Španjolska
– Austrija
– Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske
– Nizozemska
– Švedska

bit će upoznati s mjerom obaveznog smještaja u karantenu ili stroge samoizolacije na razdoblje od 14 dana. 

Također, preporučuje se svim građanima da odgode putovanja koja nisu nužna u sve države i regije koje su u većoj mjeri zahvaćene novim koronavirusom. Postupci provjeravanja putnika koji ulaze u Hrvatsku definirani su na način da se osigura najveća moguća zaštita zdravlja stanovništva i putnika uz minimalno ometanje međunarodnog prometa. 

 

Dear all, 

Below you can find the latest measures regarding entry at the border crossings in the Republic of Croatia. Croatia implemented additional containment measures in order to decrease risk of introduction and spread of coronavirus SARS-CoV-2 in Croatia. 
All Croatian and foreign citizens entering the Republic of Croatia from a list of mostly affected countries, must be submitted to 14-day health monitoring in organized quarantine or strict self-isolation.

Countries:
– China
– Italy
– Germany
– South Korea
– Iran
– Hong Kong
– Japan
– Singapore
– Malesia
– France
– Switzerland
– Spain
– Austria
– United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
– Netherlands
– Sweden

The screening procedures for travelers entering the Republic of Croatia are defined in a way to ensure the highest possible protection of health and passengers with minimal disruption to international traffic.

 Please note that these are current measures, you can find updates on the website: https://civilna-zastita.gov.hr/ 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.