Prezentirani rezultati terenskog istraživanja karlovačkih manifestacija

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.7″][et_pb_row _builder_version=”4.0.7″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.0.7″][et_pb_text _builder_version=”4.0.7″]

​Jučer je u Karlovcu održana prezentacija rezultata istraživanja karlovačkih manifestacija Proljetne promenade, Ivanjski krijes, Festival balona i Dani piva Karlovac u 2019. godini. Istraživanje su proveli studenti karlovačkog Veleučilišta na uzorku od 892 ispitanika. Sve četiri manifestacije (Proljetne promenade, Ivanjski krijesovi, Festival balona i Dani piva) dobile su prosječnu ocjenu 4, što je zaista vrlo dobar rezultat.

Proljetne promenade ocijenjene su sa 4,23, a Ivanjski krijesovi sa 4,18. Kod Proljetnih promenada posjetitelji ističu da manifestacija ima veliki značaj za lokalnu zajednicu, dok za krijesove naglašavaju da je prepoznatljiva i pozitivno utječe na imidž grada. Festival balona koji je ove godine organiziran po prvi puta dobio je prosječnu ocjenu 4,0, a ističe se da je riječ o vrijednom obogaćivanju gradske ponude. Dani piva imaju ukupnu ocjenu 3,68, a životni ciklus manifestacije je očekivano u fazi ponovnog oživljavanja. Radi se o manifestaciji dugogodišnje tradicije koja čini značajan udio na tržištu događanja grada Karlovca.

Na rezultate terenskog istraživanja Silvija Vitner Marković profesorica Poslovnog odjela Veleučilišta u Karlovcu i mentorica na ovom projektu kaže: „Terenska istraživanja radila su se od travnja do rujna, na četiri karlovačke manifestacije i na temelju dobivenih rezultata zaključili smo da su posjetitelji zadovoljni. Radili smo na mjerenju i ocjenjivanju stavova, što je samo jedan od faktora za turističku valorizaciju manifestacije. Ocjene pokazuju da su posjetitelji jednako zadovoljni sa svima i prosječna ocjena kojom su ocjenjivali zadovoljstvo, doživljaj i iskustvo ocijenili su četvorkom. Velikih zamjerki nije bilo ali su preporučili nekoliko momenata koji bi unaprijedili sadržajnu ponudu, prije svega bolja i bogatija eno-gastronomska ponuda.“ 

Direktorica Turističke zajednice grada Karlovca, Marina Burić, istaknula je da se rezultati poklapaju s očekivanjima koja su imali i prije ovog istraživanja.
Rezultati su motivacija da dodatno unaprijedimo kvalitetu manifestacija, s posebnim naglaskom na Dane piva na kojima zbog prepoznatljivosti moramo najviše raditi, a upravo kod njih ima i najviše prostora za unaprjeđivanje gastro ponude. Proljetne promenade manifestacija su koja je sazrela i ove dobre ocjene daju nam zadatak da dobro promislimo u kojem ćemo ih smjeru dalje obogaćivati i razvijati, kazala je direktorica.

Na istraživanje koje su predstavili studenti Stručnog studija ugostiteljstva na karlovačkom Veleučilištu osvrnuo se i gradonačelnik Damir Mandić – Za sve koji se bave turizmom ali i one koji od njega žive, ova anketa je pokazatelj da idemo u dobrom smjeru, da prostora za poboljšanje kvalitete destinacije i ponude imamo, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.

Projekt su zajednički proveli Veleučilište u Karlovcu i TZ grada Karlovca, a prezentaciju su u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić održali studenti Stručnog studija ugostiteljstva, koji su sudjelovali u istraživanju. Njima i njihovim mentoricama su na kraju dodijeljena priznanja za sudjelovanje.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.