Edukacija turističkih vodiča

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.7″][et_pb_row _builder_version=”4.0.7″][et_pb_column _builder_version=”4.0.7″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.0.7″ hover_enabled=”0″]

U cilju podizanja kvalitete usluga interpretacije baštine i vodičkih usluga, Turistička zajednica Karlovačke županije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca organizirala je  edukaciju profesionalaca koji se u svom poslu susreću s potrebom interpretacije baštine koju treba prilagoditi različitim ciljnim skupinama.

Program edukacije obuhvaća je 40-satni trening, licenciran je od strane udruženja Interpret Europe, a edukatorica je prvi licencirani interpretacijski vodič u Hrvatskoj i autorica tura Secret Zagreb, gđa Iva Silla. Interpret Europe je europsko strukovno udruženje koje okuplja oko 1000 profesionalca s područja interpretacije baštine iz 55 zemalja.

U današnje vrijeme većina turista i posjetitelja istinski uživa u upoznavanju novih lokacija, njihove povijesti i kulture, a upravo to je jedan od najčešćih motiva putovanja kod izbora destinacije. No, te povijesne zanimljivosti dojmljivije su ako ih se prezentira tako da izazivaju emociju i potiču interakciju između vodiča i grupe, a ovaj program edukacije upravo ide u tom smjeru.
U tom kontekstu možemo reći da se ovim intenzivnim 5-dnevnim programom želimo prilagoditi današnjim trendovima i ujedno dati tu priliku svima onima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine interpretacije. Krajnji cilj svih ovih aktivnosti je podizanje kvalitete usluga u destinaciji, a interes polaznika pokazao je da smo na dobrom putu“. rekla je Dina Begić, direktorica TZ Karlovačke županije.

Grupa od 15 prijavljenih polaznika u Karlovcu s tečajem je počela 16.11.2019. Teorijski dio održavao se u prostoru Aquatike i Franjevačkog samostana. Praktični dio održavao se na raznim lokacijama po gradu. Ovaj petodnevni program edukacije završio je u subotu 30.11.2019. kada su svi polaznici prošli testiranje koje je uvjet za dobivanje certifikata. Želja je organizatora i polaznika tečaja da se bogatstvo baštine dostojno prenese posjetiteljima kroz zanimljivosti, činjenice, informacije, emocije i doživljaj.

„Ova edukacija nastavak je aktivnosti koje provodimo na području grada Karlovca zajedno sa svim partnerima. Cilj nam je odgovoriti na nove trendove te podići vrijednost i kvalitetu destinacije.  Budući da je edukacija usmjerena na drugačiju, zanimljiviju prezentaciju prirodne i kulturne baštine sigurni smo da će svima koji su sudjelovali pomoći da kvalitetno predstave Karlovac, te da ostvarimo zajednički cilj, a to je zadovoljan gost“. izjavila je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”4.0.7″ hover_enabled=”0″ gallery_ids=”10868,10870,10872,10874,10876,10878,10880,10884″ posts_number=”8″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off”][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.