U Karlovcu se od 23. do 27. svibnja 2023. godine održava 2. International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac.

Festival predstavlja spoj kulture i edukacije te nudi lutkarske izvedbe i događaje na različitim gradskim lokacijama te tako pretvara Karlovac u veliku kazališnu pozornicu. Osim lutkarskih predstava za vrijeme festivala održavaju se brojne edukacije i radionice za sve uzraste te dvije tematske izložbe, izložba Mile Lončar u izlozima Paviljona Katzler te velika izložba radova Zlatka Boureka pod nazivom „Zlatko Bourek u svom svijetu“ u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Ove godine publika će moći pogledati Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka sa predstavom „Djedova Priča” te Key Theatre koji dolazi iz Tel Aviva (Izrael) te će izvesti hit predstavu „When all was green”. Na programu se nalazi i Merlin Puppet Theater koji dolazi iz Berlina (Njemačka) sa vrhunskom predstavom „Noone’s land”. Na festivalu sufjeluje i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa predstavom „Wanda Lavanda”, Gradsko kazalište lutaka Split sa predstavom „Kaktus bajka” te će biti izvedena predstava „Kugina kuća” koja je nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Program će dodatno upotpuniti Umjetnička organizacija Gllugl iz Varaždina sa svojom izvedbom „Astronauti” te Unia Teatr Niemożliwy (Poljska) s predstavom ,,Robot”. U sklopu festivala prikazat će se predstava „Moj dedek je bil češnjevo drevo“ Lutkovno gledališče Ljubljana (Slovenija), a mlađa publika moći će uživati u predstavama „Karius i Baktus” Lutkarskog kazališta Mostar (Bosna i Hercegovina), ,,Balon, slovo i papir” Gradskog kazališta Zorin dom i „Bambi“ koji priprema Pozorište za decu i mlade Kragujevac (Srbija).

 

Više informacija potražite na FB stranici festivala

te na Internet stranici Gradskog kazališta Zorin dom

 

 

 

Skip to content